Tuetaan kotimaista hyvää!

torpantytto myssyfarmi

Jos päässäsi on villapipo ja tiedät minkä nimisen lampaan villasta se on kudottu, olet jo aika lähellä tekstiilituotantoa jolla on oikeat periaatteet. Minä haluaisin ehkä seuraavaksi pipon, jonka lähteenä on ollut Paali-Onni. Mikä nimi – tuonnimisen lampaan täytyy olla aika symppis kaveri.

Kaikki muistatte mun hypertelyn Myssyfarmin lampaanvillapipoista? Sieltä farmin myssypäällikkö Hanna lähetti viestiä ennen kevätkiireiden alkua.

Tammikuussa myssyt olivat mukana Berliinin muotiviikoilla ja kävivät esittäytymässä sen jäkeen Tokiossa. Ensi talvena tuotteita myydään jo yli kymmenessä maassa pitkin Eurooppaa ja Aasiaa. Hyvältä siis kuulostaa. Nyt Myssyfarmi on avannut joukkorahoituskampanjan, jolla kerätään rahaa tämän suomalaisen, eettisen designtuotannon hyväksi.

Uskomme, että suomenlampaan villa on maailman luokan materiaali, joka odottaa löytämistään. Omalta osaltamme olemme auttamassa sen voittokulkua merinovillan rinnalle. Ostamalla vain kotimaista villaa ja taljoja tuomme merkittävää lisätuloa muuton ahtaalla oleville kotimaisille luomueläintiloille.

Kampanjassa voi ostaa edullisemmin tulevan sesongin tuotteita itselle, tai vaikka lahjoittaa Tertulle, Annelille tai muille neulojamummoille retken day spa -hemmotteluun.

Tämä Hannan lause on hyvä muistutus, niin suomalaiselle muotoilulle kuin kaikelle toiminnalle ihan tässä omassakin elinpiirissä:

Asiat voi todella tehdä toisin, jos vain haluaa.

 

 

4 thoughts on “Tuetaan kotimaista hyvää!

  1. Itse en kyllä välttämättä lampaan nimeä halua tietää, mutta lammaskaali soppa on herkkua :). Villasukat myös ovat mukavat jalassa, oli kesä tai talvi. Hirmu mukava video. Suomalaisuutta kannattaa mainostaa ja viedä ulkomaille. Mutta tuossa videossa pikkuinen sininen ”ulkomaan” mainos. Joka näin paljas jalkaisena ”muajussina” pisti silimään. Arvaatko mikä?

    1. Traktorin merkki väärä? :)
      Ehkä se että tietää syökö pääsiäispöydässä Verneri-pässin tai Elviira-uuhen jalkaa, voisi lisätä arvostusta ateriaa kohtaan. Varsinkin, jos voisi olla varma siitä että kyseinen tyyppi on saanut elää hyvän elämän hyvässä laumassa ja hyvässä hoidossa. Nythän me vaan syödään lihaa eri muodoissaan valtavat määrät (ainakin minä syön), ilman että suon juurikaan ajatusta eläimelle josta liha on peräisin. Valitettavasti.

      1. Oikkein👍 Valamettihan sen pitäisi olla. Itse en osta kuin kotimaista lihaa, tarkkana olla saa nykyaikana. Lammas onkin kotimaisena aika harvinaista tuotetta. Itse kyllä valmistan tuon lampaan hartaudella. Kyllä Suomessa liha mielestäni on aika hyvin tuotettua, mutta ….

Kivaa jos kommentoit!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s