Joulurauhaa, ystävät!

Joulutonttu

Tapaninpäivä 2017. Luminen joulu. Perhejoulu siskon luona. Ensimmäinen joulu Napin ja Touhon kanssa. Ensimmäinen joulu Joutsan kirkonkylällä asuessa.

Tuulinen jouluaatto, hautausmaalla kynttilät sammuivat sitä mukaa kun niitä sai syttymään. Lapaset märkänä, kun kaivelin lumikinoksista esiin läheisten hautakivet ja kanervat.

Kovaääninen joulupäivä lasten kanssa pulkkamäessä. Vaatteet kastuivat. Mäki viljakuivurin rinteessä oli jyrkempi kuin Purnuvuori.

Joulukissa

Rauhallinen joulupäivän ilta kotisohvalla. Katsoin viimeisimmän jakson Walking Dead -zombieeposta, luin yhden kirjan (Elokuvankertoja, Hernán Rivera Letelier 2012) ja join pari lasia punaviiniä.

Herkkäsieluinen Touho asettui ensimmäisen kerran syliin kehräämään, hetkeksi vain mutta kuitenkin. Melkein jokaiseen valokuvaan ehtivä kipakka kissaneiti Nappi sai taas uuden lisänimen: Nappi Lilli Pippuri.

Tonttutytto

Tämä on ollut ihan hyvä joulu. Erilainen kuin aiemmat, ja silti aika samanlainen. Pian päättyy koko vuosi, monella tavalla erilainen kuin aiemmat.

4 thoughts on “Joulurauhaa, ystävät!

  1. Hei! Kivat lisänimet kisulla.Meillä myös kaksi mäyristä Aatu ja Otto.Jotka vuosiensaatossa saanet nimet Aatu Alfred ja Otto Eevertti Luttinen,Hyvää loppuvuotta ja alkavaa vuotta 2018…Ps.Meillä myös kissa 9v,Mikki ja hän saanut lisänimen Mikki Hänen Korkeutensa.

    1. Eipä ne viralliset nimet täälläkään taida pysyä käytössä kovin pitkään, kun lisänimiä alkaa ilmaantua yhä enemmän käyttöön… :) Edelliset kisaani tottelivat aika hyvin yhteistä nimeä ”Pojat” enkä useinkaan tunnistanut kumpi tuli huoneeseen, kun olivat niin samannäköiset veljekset :D

Kivaa jos kommentoit!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s