Keittiöremontti 70-luvun asuntoon

Keittio valmis

Retrot värit eivät ole ihan mun juttuni, eivät ole koskaan olleet. Lähemmäs kymmenen vuotta olen päin vastoin kaivannut mahdollisimman simppeliä, rauhoittavaa ja puhdasta ympärilleni. Niinpä kirkonkylän kaupunkiasunnon remontti oli aika helppo: valkoista, kiitos.

Keittio Seinamaali

Asuntoa ostaessa on ehkä ihan vaan hyväksi, että näkee värien ja kalusteiden läpi. Ettei tartu liikaa siihen että eteinen on synkkä, sammakonvihreä tunneli ja kylppäri on verhoiltu erivärisillä muovimatoilla.

Talo on valmistunut 1976, ja tämä asunto oli alkuperäisessä asussaan vielä maaliskuuhun 2017 asti. Keittiön länsiseinä oli nykytrendin mukaisesti smaragdinvihreä, mutta minulle vahvat värit teettävät lähinnä allergista ihottumaa. Maalarinvalkoinen voitti.

Keitto remontti

Tässä kodissa rakenne ja feng shui puhuttelivat enemmän. Läpitalon näkymät, korkeat huoneet ja paljon tilaa. Ilma kulkee tiloissa vapaasti. Talvella olen saanut huomata että vähän liiankin kanssa, mutta se onkin oma juttunsa…

Keittioremontti

Keittiössä kaapisto sai lähteä eläkkeelle, jenkkikaappi vaihtui isompaan (jotta Torpan marjat mahtuvat pakastimeen) ja kaikki pinnat uusittiin.

Putkiremontti oli taloyhtiössä tehty ihan hiljattain, ja sen jäljiltä hana sai jäädä. Samoin jäi hella, koska minä jostain syystä tykkään tuollaisesta vanhanaikaisesta mallista, ja liesi oli lian alla ihan uudenveroinen ja hyvin vähän käytetty. Vain lieden paikkaa siirrettiin, jotta saatiin toimivat laskutilat hellan molemmin puolin.

Keittio vesipiste

Tiskikoneen muutatin mukanani Helsingistä, se on jo vanha mutta toimii hirmu hyvin. Sillä on myös jonkinlaista tunnearvoa: se on peräisin vanhasta työpaikastani ja maksoin siitä tuolloin puolikkaan täytekakun.

Keittiösuunnitelma, kalusteet ja tasot ovat Jyväskylän Ideal Keittiöt Oy:stä. Koko keittiö on minun keittiötarpeilleni ja astioilleni mitoitettu peruskyökki. Ei ylellisyyksiä, ei kivitasoja tai superinduktiohöyrykeittimiä.

Mutta kun kävin Helsingin Ideal Keittiöillä katsomassa työtason värimalleja, tuleva keittiöni sai osakseen hämmennystä ja vaivoin peiteltyä silmien pyörittelyä: nuori naismyyjä oli vilpittömän hämmästynyt, että keittiö on tulossa omistusasuntoon ja vieläpä ihan oikeasti itselleni käyttöön. Valintani olivat hänen mielestään niin kovin basic.

Keittio liesi paikka

En tiedä teistä muista – voi olla että edes nuo kauniin ikivihreät lattialistat olisi pitänyt erityisesti säilyttää antiikkiarvonsa tähden? Mutta minä tykkään tästä näin. Vähän rauhallisempana.

9 thoughts on “Keittiöremontti 70-luvun asuntoon

 1. Mä just oisin säilyttänyt, maailman ihanimmat kaapit nuo keltaiset 😍 Onneksi saadaan kaikki tykätä mistä halutaan. ps. Nätti on tuo uusi keittiökin. ps2. Meillä tehtiin keittöremppa viime kesänä ja valkoiset on kaapit, koska en asu yksin 😂

  1. Haha, sisko sanoikin että olisi pitänyt ottaa keltaiset talteen ja myydä jollekin joka tykkää. Mutta remonttimiehet olivat niin nopeita, että ensimmäisenä remppa-aamuna oli keittiö jo kadonnut :)
   Minua nuo räikeät retrosävyt etovat siinä määrin, että ei tarvitse edes harkita kahta kertaa haluanko katsella niitä omassa kodissani. Tosin tuota tummaa vihreää valkkasin jouluksi sohvatyynyihin, mutta niin pieni annos väriä onkin sitten jo riittävästi vähäksi aikaa.

 2. Minun mielestä tämä remontin jälkeinen keittiö on upea,vanha vihreä,keltanen retro kauhea en ole ”retroihminen”

  1. Tässä talossa on kaikki asunnot olleet samanlaisia: vihreää eri sävyissä joka huoneessa, ja nuo keltaiset kaapit keittiössä. Eteisessä vihreät. On oltu ainakin rohkeita värien käytössä 70-luvulla :D

 3. Oi voi – niin kovasti tuo vanha muistutti Hilda-mummon retrokeittiötä! Sen kaapit oli kyllä alunperin tummanpunaiset ja muovimatto myrkynvihreä… 🙃 Mutta kaappitilaa ja lattianeliöitä oli reilusti noin käytännöllisyyden kannalta.

  1. Eikös se ole saman taloyhtiön asuntoja sekin, joten ei ihme… Mutta en tiennytkään että värit on siinä talossa olleet eri kuin tässä :) Muuten luultavasti aika samalla muotilla tehty!

 4. Eikä..en edes huomannut noita vihreitä listoja ennen kuin luin kirjoituksesi! :D Onhan ne varmasti olleet..noh.. aika persoonalliset.
  Uusi keittiösi näyttää tosi kivalle! Onko vetimet nahkaa vai näyttääkö ne vain (minusta) siltä? :)

  1. Lattialistat toivat todellakin vielä hyvän lisämausteen väritykseen. Tietysti kaikki asunnossa käytetyt vihreät oli vielä eri sävyjä ja erilaisia lämpimiä/kylmiä :D
   Vetimet on nahkaa! Ja ne on uniikit, tehty mittojen mukaan itse/paikallisen suutarin kanssa. Niistä on tarkoitus laittaa erikseen kuvia tänne. Tykkäilen niistä kovin :)

 5. Päivitysilmoitus: Nahkavetimet keittiöön

Kivaa jos kommentoit!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s