Pakkasyö torpassa

_B1B6462blogi

Vihdoin tuli pakkanen. Ja sopivasti lunta, niin että pääsin tunnelmaan. Samalla lämpötila laski myös sisällä, raikkaan viileähköstä vielä raikkaammaksi. Vähän liiankin, minun makuuni.

Onneksi sain muurarin käymään, laittamaan vanhan puulieden toimintakuntoon ja kamarin uuniin väliaikaiset tilkkeet niin että lämpö ei sieltä heti karkaa hormiin ja harakoille. Ne auttoivat vähän, mutta kieltämättä pakkanen alkoi koetella vanhaa torppaani ja sen pakkasenkestävyyttä heti kylmän alkaessa.

Seuraava remontin kohde torpassa lienee sitten ullakko, jossa etenkin tuvan laipion päällä on kuulemma alun pitäenkin ollut aika vaatimattomasti lämpöeristystä. Lisää purua siis hilattava yläilmoihin heti kun ehtii.

Siihen saakka yritän sietää pakkaskelien takaamaa raikkautta sisätiloissa, ja ilmalämpöpumpun, kylppärin lattialämmityksen ja varapatterien tuottamia sähkölaskuja – ne kun nousevat yhä isompiin lukemiin sitä mukaa kun lämpömittarissa luvut laskevat.

(Enkä silti valita – torppa on kaikesta huolimatta ihana! Nyt tuntui kuitenkin mukavan helpolta lähteä käymään kaupungissa, jossa kaikki on valmista eikä asunnon lämmitystä tarvitse edes ajatella.)

3 thoughts on “Pakkasyö torpassa

  1. Vanha talo voi olla erityisen sähkönsyöppö kovilla pakkasilla kun lämpöä voi vuotaa niin yläpohjasta, hormeista. lattiasta, seinistä, ovista ja ikkunoistakin. Varaava tulisija ja kauttaaltaan tehty eristys olisi tietysti great verrattuna varapattereihin ja lattialämmitykseen, mutta minkäs pakkasilla teet. Tietty mukavuus pitää kuitenkin olla. Täytyy vaan toivoa, että ilmalämpöpumppu jaksaa kovilla pakkasilla ja pahimmat olisivat jo ohi. Sähkön hinta on onneksi laskenut. Toivottavasti olet osannut kilpailuttaa sen, koska toimittajissa on merkittäviä eroja. t. PB

  2. Ehehe, milloinkas minä tämän postauksen julkaisin… Lauantaina oli jo keittiössä putket jäässä. Onneksi minulla on niin ihania lähimmäisiä, että olivat käyneet tsekkaamassa torpan lämpötilanteen kun minä olin kaupungissa… Muuten olisi voinut käydä hullumminkin. Nyt selvittiin putkien sulattamisella ja minä pienellä säikähdyksellä tällä erää. :)

  3. Klassiset siis kävi eli putket jäätyivät pakkasten jo lauhtuessa. Onneksi ei vahinkoja ehtinyt tulla kuten halkeamisia ja vesivahinkoja. Putkiin on muuten saatavilla sulanapitokaapelia putken joko sisä- tai ulkopuolelle, jolla välttyy yllätyksiltä. Eristys tietysti ykköskeino. :) t. PB

Kivaa jos kommentoit!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s